2012. július 17., kedd

Yagna - Védikus Tüzceremónia Július 19.-én Bécs közelében


Július 19.-én csütörtökön, du. 4 órától Yagna - védikus tüzszertartásra kerül sor.
Helyszín: Bécs, illetve a bécsi reptér, Schwechat falucska közelében. A helyszin egy csodálatos természetvédelmi terület közepén található középkori St. Anna kolostor udvara. Találkozó a park bejáratánál lévö parkolóban. Pontos útleírást jelentkezéskor megadom.
Személyesen még lehet jelentkezni: Böhm Mártánál, Mobil: 0043/699 11 63 67 68, vagy E-Mailben: marthaboehm@gmx.net
A Yagna egy többezer éves múltra visszatekintö védikus tüzszertartás. A tüz az anyagi világ és a szellemvilágot köti össze. A szertartás során Isten egy bizonyos aspektusa a tüzben életre kel. A szertartás aktív résztvevöi sz isteni lények áldásában részesülnek. Emelett a Yagna-nak harmonizáló hatása van és segít zavaró érzelmeket (karma) a szent tüzben a mantrák erejével feloldani. 

A Yagna tüzceremóniát Paartha tartja, aki Szri Szwámi Vishwananda egyike legelsö tanítanyai közé tartozik. Európa számos országában vezet különbözö hindu szertartásokat.

Van szabad akaratunk?

"Egyszer valaki megkérdezte egy szenttöl: "Van szabad akaratunk?" A szent így válaszolt: "Hát van akaratod, de az nem szabad." Mondok egy példát: a tehén egy kötélnél fogva ki van kötve egy fához és ezért csak egy bizonyos méretü körben képes mozogni. A tehén szabad, de csak egy bizonyos fokig. Az embernek is ekkora a szabad akarata. A többi Isten akarata. De nekünk ez a kis kör is olyan nagynak tetszik, mi magunkat nagyszerünek érezzük, mindenki másnál nagyobbnak, nem így van? Szívesen helyezzük magunkat még akár  Isten fölé is." Sri Swami Vishwananda