2010. július 21., szerda

Az elengedés (3., befejezö rész)

Szri Szwámi Vishwananda tovább beszél arról, hogy miután ha valaki egy spirizuális ösvényre lépett, sokan elhagyják: "Ez úgyanaz, mint mikor egy ember életében sok jó dolog történik és mindig azt énekeljük, hogy: "Sukh ke saab sathi Dukh me na Khoi."
Tudjátok, ez ugyanígy van, ha az életedben sok öröm van, akkor sok ember veszi körül, akik vele örülnek. És attól a pillanattól kezdve, amikor problémák jelennek meg, akkor csak kevesen maradnak mellette. Úgyanígy van ez az elengedéssel is; tudjátok, az elengedés is úgyanígy müködik.
Ismerd fel: Mi a valóság és mit akarsz igazán?
Ha pedig egyszer felismerted, hogy mit akasz valójában, akkor nincs ami téged attól eltántoríthatna. Akkor olyan erös leszel, mint ahogy Krisztus mondta: "Építsd hitedet kösziklára!" Olyanná válsz mint a köszikla és semmi sem lesz képes elmozdítani onnan.
De ha egyszer ilyen vagy, egyszer meg olyan, ha egy nap ezt akarod, másnap pedig valami mást - akkor ha a szél balra sodor, akkor balra mész, ha pedig jobbra, akkor jobbra fordulsz. Így mindig a szél tánca fog sodorni."