2011. március 5., szombat

Filmen a két Arany Hiranyagarbha Lingam megszületése Szri Szwámi Vishwananda által

A 2011. évi Maha Shiva Éjszakája különleges és szent mivolta miatt örökkön emlékezetes fog maradni. 2011, március 2.-án és 3.-án otthonában Shree Peetha Nilaya-ban (Springen/Németország) Szri Szwámi Vishwananda által két Arany Hiranyagarbha Lingám született.


“Hiranya” jelentése elpusztithatatlan anyag avagy arany, "garbha" jelentése pedig méh, tojás, vagy valaminek a belseje.
Ebből adódóan a Hiranyagarbha Lingam Arany Tojás-ként ismert.  Valamennyi Lingám közül ez a lingám a legjelentősebb és megjelenése a fizikai szem számára nagyon nagyon ritka. S még ennél is ritkább - valójában az újabb időkben nem is ismeretes -, hogy párhuzamosan két Hiranyagarbha Lingam együtt lett volna a Földön.
A Hiranyagarbha Lingam a Srimad Bhagavatam-ban leirtak szerint Isten Legelső Teremtése, maga Isten Akarata; egyszóval Narayana Lelke.


“Még ha nagyon kicsinek is tünik, magában hodozza az egész Világmindenséget.
Bármilyen kicsinek is tetszik, valamennyiben benne vagyunk.
…a két Lingám Narayana két szeme.
A két Hiranyagarbha Lingam a Világegyetmen két kozmikus energiáját jelképezik, a női és a férfi energiát, ami által minden manifesztálódik: Shiva-Shakti, Lakshmi-Narayan, Brahma-Vishnu.
Teljességében az Úr Narayana megmutatja, hogy minden jelen van Benne. A Teremtő, A Fenntartó és a Pusztitó minden Ő. A nagy "Én" is csak Ő. Nem létezik a "Te"... semmi sem létezik csak Ő egyedül." –Sri Swami Vishwananda


Hála a modern kommunikációs lehetőségeknek, valamennyien, akik megnézik ezt a filmet e egyedülálló esemény áldásában részesülhetnek.

Maha Shiva Ratri Dal - Rudrashtakam

A Shivaratri éjszakája elmultával itt meghallgatható egy nagyon szép dal, csodálatos képsorok kiséretében.