2019. november 7., csütörtök

A Bhakti Marga Szádhana közösség, 3. rész


A közösség a kapcsolatról és a kommunikációról szól. Szól az egymással való megosztásról és arról, hogy támogadjuk egymást. Ezek nagyon természetes emberi tulajdonságok. Szeretjük, ha egy családnak a része lehetünk, ha vannak barátaink, akikkel beszélgethetünk és éltünk részései lehetnek.
Úgyanakkor a közösség valami nagyon erőteljes. Olyan, mint amikor egy nagy folyóba ugrunk. A folyónak megvan a maga iránya és ereje, ami magával ragadja az embert. Szinte lehetetlen az árral szemben úszni. Az emberek hajlamosak arra, hogy a folyót hibáztassák, és közben nem veszik észre, hogy a folyónak is megvan a maga célja és helye. Talán mi vagyunk azok, akik nem a folyó része és esetleg mielőtt beleugrottunk volna, kellet volna átgondolni.
Másfelől, a megfelelő közösség része lenni nagyon nagy segítség. Azt jelenti hogy a folyás irányába úszunk, úgy hogy semmit sem kell tennünk: csak feküdj hanyatt és légy a folyó része. Különösen a nehéz időkben, a helyes barátok és a környezet a gondok és a problémák időszakán át fognak segíteni.
A közösség azt is jelenti, hogy tudatában vagyunk annak, hogy a közösség része vagyunk, az egész részeként látjuk magunkat: örülünk annak, ha mások örülnek és megoldásokat keresünk, ha azt látjuk, hogy mások segitségre és támogatásra szorulnak. Így a közösség családdá válik, aki úgyanabban hisz és odafigyel az egyik a másikra. Tehát nem meglepő, ha egymást testvérnek szólítjuk.
Élvezd és értékeld a jó emberek és közösség társaságát az életedben.