2011. január 17., hétfő

Kalki Avatár

Részlet Szri Szwámi Vishwananda Svájcban, Cudrefin-ben 2010, December 18.- tartott Satsang-jából. (= amikor egy mesternek a hallgatóság kérdéseket tehet fel).

Kérdés: Vishnu 10. megtestesülése, Kali Avatár eljövetele még előttünk van. Tudnál valamit mesélni erről az inkarnációról, például: miről lehet őt majd felismerni, mikorra tehető az eljövetele
és mik a jellemzői?

Válasz: "Azt gondolom az egész világ fel fogja ismerni Kalki eljövetelét, mert azt egész atmoszféra egy más állapotba fog kerülni. Ez mindig akkor van igy, amikor egy Purna Avatár (Purna-Avatár =Isten teljes megtestesülése, mig egy avatár Isten csak részbeni megtestesülését jelenti - a ford. megj.). Még a természet is örvendezni fog és mindent béke fog eltölteni.
S hogy miről lehet Isten eme megtestesülését felismerni? Békés lesz és ugyanakkor kardot fog kezében tartani. Az igazságosság kardját, nem pedig egy halált hozó kardot. Viselete fehér szinü lesz. Homlokán a Vishnu-Tilak-ot fogja viselni és fehér lován fog alászállni.

Ugyanez a leirása Krisztus második eljövetelének. Olvastátok az erről szólókat? Fehérbe lesz öltözve, szájában karddal, melynek két vége hegyes. (szabad ford.) Tudtok erről? Ha nem, ovassátok el a Bibliát!

Kalki Avatárt számos próféciája alapján fogják felismerni. Nem csak a hindu hagyomány jövendöli meg Kalki Avatár eljövetelét. Valamennyi nagy vallás beszél a Messiás, a Masih (arab), illetve Krisztus második eljöveteléről. Maguk a moszlémok is várják a Próféta érkezését. És Ő el fog jönni. El fog jönni, amikor a világ a legsötétebb korát éli és ez az idő hamarosan eljön.

Vannak további jellemzői, ami fizikai formáját illeti. Ami külső megjelenését illeti, nem csak egyféleképp fog megjelenni. Hanem sok megjelenési formája lesz egyben. Szine aranyos lesz és hosszú hajat fog viselni. Vannak még további tulajdonságai, de erről most nem akarok beszélni...

Talpán Vishnu lábjegyét fogja viselni, Vishnu valamennyi jelképével lesz felruházva, igy viselni fogja a lotuszt, a Shankha-Chakrá-t, a kagylókürtöt, a harci korongot, stb.
Még többet akartok tudni?

Hallgatóság: Igen.

Szwámiji: Nem, most itt befejezzük. Egy keveset beszéltem Kalki Avatárról. Ha többet szeretnétek róla tudni, akkor olvassátok el a Vishnu Purana utolsó fejezetét. Ott sok mindent találtok róla."
(Sri Swami Vishwananda)

(A forditó megjegyzése: Kalki 'vasat', illetve 'gépet' jelent és azt fejezi ki, hogy az Avatár a Vaskorszakban ( a Kali-Yuga) fog megjelenni. Később a Satsang során egy másik kérdés kapcsán Szri Szwámi Vishwananda azt mondta, hogy az ember szelleme, elméje az elkövetkezendő kb. 50 évben egyre mechanikusabbá, egyre gépiesebbé fog válni.)