2016. január 13., szerda

Az Istenmegvalósulás útja

Szri Szwámi Vishwananda a spirituális úton megtett fejlődésről beszél: "Amikor a Bhava (az eksztázis isteni állapotán keresztül kifejezett szeretet Isten iránt) különbőző állapotait átéljük, akkor egyre erőteljesebb szeretetet érzünk a természet, valamint az emberek iránt és végül az egész Világmindenség iránt. Ekkor már nem létezik kivül és belül, mert teljesen eggyéváltunk Istennel és jelenlétét folyamatosan érezzük.

Az alábbiakban néhány útmutatás Szri Szwámi Vishwanandától, ami segithet a spirituális útunk során:

Minél többet látsz, annál jobban fejlődsz. Minél inkább azt látod, hogy még mindig egy hosszú út áll előtted, egyszer csak szemtől szemben állsz  a Király előtt, s ekkor nem lesz több kérdésed, nem lesz kételyed, csak a teljes béke lesz benned, sőt még ennél is több: a teljes szeretet.

Ha pedig a célod az, hogy ezt elérd, akkor nem számit, hogy mi történik az út során. Bizzál és sose légy reményevesztett és igy el fogod érni célodat.

Isten mindig melletted van.

Ő sok formában jelenik meg, hogy segitsen neked. A szived tekintetével megláthatod és érzeheted Őt.

Tehát gyakorolj.

Gyakorold, hogy ne az elméd legyen nyitott, hanem a szived, hogy igy azután feltétel nélkül tudj szeretni.

Hogy szeretni tudj és érezni tudd az Isteni szeretetet benned és nem csak benned, hanem mindenhol. És mi a legegyszerűbb módja, hogy ezt elérjétek?.... (kérdezi Szwámiji a hallgatóságtól. Van aki azt válszolja, hogy énekléssel, van a ki azt, hogy egy Isten nevének zengetésével.)

Próbálj meg elcsendesülni. (hangzik a válasz. Nevetés.)

Jó, ha Isten nevét zengeted, ez segit, hogy elcsendesitsd az elmédet, a csendben pedig megtalálod Őt.

Jai Gurudev!" Sri Swami Vishwananda