2016. január 19., kedd

Válj szeretővé és a szeretet mindig veled lesz - 2. befejező rész


Szrí Szwámi Vishwananda Dharsan beszéde, 
                              2006. július 29., Budapest


"Fejezd be a negatív dolgok figyelését! Lásd meg a jó dolgokat magadban! Amikor ez megtörténik, és elkezdesz magadról pozitívan gondolkodni, akkor mélyen belemerülsz ebbe az óceánba. A szíved feltárul. Tudd, hogy amikor szeretővé válasz, akkor a szeretett lény mindig veled lesz.
De ehhez szeretővé kell válnod. Ugyanolyan őrülten kell szeretned Istent, mint ahogy a társadat. Amikor azt mondom, hogy őrülten szeretni a partneredet, akkor csak egy bizonyos időtartamra gondolok, mert többnyire ez az állapot nem tart sokáig. Meg kell értened, hogy mit is jelent a szeretet. Normális esetben, amikor szerelembe esel, elfeledkezel minden másról. Az elején minden jól megy. De egy idő múlva rutinná válik a kapcsolat, és kezd eleged lenni belőle. De az a szeretet, amely a szíved mélyén van, abból sosem lesz eleged, mert ez az, amiből te is lettél. Ez az, amiből tested minden sejtje készült. Csak fel kell ismerned, és azt mondani magadnak: „Isten része vagyok, Isten a saját képére formált engem, Vele vagyok, és Ő velem van”. Amikor felismered az egységet, magad is ezzé az egységgé válsz. Én mondom neked, hogy ez nem nehéz. Ha őszintén gyakorlod a meditációt, el fogod érni. Ha őszintén szolgálsz, el fogod érni. De az tőled függ, hogy megteszed-e. Az önmagaddal szembeni őszinteséget képes leszel majd a világgal szemben is gyakorolni. Isten eszközévé kell válnod, Isten szeretetének eszközévé. Jivan muktivá kell válnod, egy megvalósult, megvilágosodott lélekké; már most. Nincs veszteni való időd! A spiritualitás maga az egyszerűség. Gyakorolj, és eléred a célt.
De a legfőbb dolog a szeretet. A szeretet kalauzol majd az odaadás, a bhakti útján. Az odaadás felnyitja a szemed. A megvalósulás is az odaadás révén megy végbe." JUST LOVE I. című könyvből