2018. október 12., péntek

Navaratri 2018. 4. - 9. nap

   
 4. nap - Kushmanda Devi  - Az anyai szeretet meggyógyít
                       



Ezekben a napokban, összesen 9 alkalommal az anyai szeretet különböző aspektusairól lesz szó Navaratri kapcsán. Íme a negyedik rész:

A természet (Mother Nature) folyamatosan meggyógyítja önmagát azoktól a vétkektől, amiket az emberiség elkövet ellene. Azért teszi, hogy mindannyian egy szebb helyen élhessünk. Az Istenanya úgyanezt teszi: kigyógyít bennünket az elménk hibáiból, hogy békére lelhessünk és megnyilhasson a szívünk.

BEPILLANTÁS A NAVARATRI ÜNNEPSÈGBE

Durgát általában egy oroszlánon ülve ábrázolják, a félelmtől mentes  “Abhaya Mudra” pózban. Megáld bennünket hogy szabaddá válhassunk félelmeinktől.

GONDOLGOZZ EL EZEN:

Életünk mozgató ereje a Shakti, ami maga az Istenanya. Emlékeztesd magad erre mindenben. Ő gondját viseli ennek az erőnek s gyógyítja szívünket és elménket.

IMÁDSÁG

Oh Anyánk, gyógyíts meg minden életet ezen a bolygón. Áldj meg bennünket, hogy segítségünkkel ez a világ a béke helye lehessen és spiritualitásban gyarapodjon. Jai Gurudev!

         

     
5. nap - Skanda Mata - Az anyai szeretet gondoskodik

Úgy, miként az Anyaföld gondoskodik a Föld lakóiról, az Istenanya is gondját viselni minden törekvésünknek. 
BEPILLANTÁS A NAVARATRI ÜNNEPSÈGBE

A Navaratri egyik jelentési azon a történeten alapszik, miszerint Durga  legyőzi a démont Mahishasurt (aki az egot jelképezi) miután ez a harc kilenc napon és éjen át tartott.  

GONDOLGOZZ EL EZEN:
Miként a gyermek természetesnek veszi az anyát, így nekünk sem nehéz természetesnek venni az Istenanyát. Emlékezetessük magunkat arra, hogy mindaz, amink van és mindaz, amit látunk,  az Istenanyától kapjuk. Ő az, aki mindenről gondoskodik. 

IMÁDSÁG

Oh Anyánk, mindig gondoskodjál rólunk feltételnélküli szereteteddel. Jai Gurudev!


6. Tag - Katyayani Devi -  Az anyai szeretet tanít

                        




Az anya megmutatja gyermekének, hogyan kell enni, megtanítja járni és beszélni. Hasonlóképp az Istenanya megmutatja nekünk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy Istent megvalósítsuk. 

BEPILLANTÁS A NAVARATRI ÜNNEPSÈGBE

Az ősi történet szerint a démon Mahishasur leigázta a világot. Az Istenanya válasza az volt, hogy testet öltött Durga alakjában, hogy helyreállítsa a rendet a világegyetemben. 


GONDOLKOZZ EL EZEN:

Az Istenanya példán keresztül tanít, de hányan értik meg valóban a tanítását és hányan ültetik át a tanítását a mindennapi életükbe? Ő bármire meg tud tanítani bennünket - nekünk csak akarni kell tanulni. 


IMÁDSÁG


Oh Anyánk, taníts meg bennünket mindarra, amit meg kell tanulnunk. Nyisd meg a szívünket és áraszd ki ránk Szeretetedet. Jai Gurudev!

7. nap - Kalaratri Devi - Az anyai szeretet fegyelmez

Kali Maa


Azzal, hogy Durga megölte a démont Mahishasurt, visszaállította a békét és egyensúlyba hoza a világot. A teljes történetet a Devi Mahatmyam klasszikus irásban tEzekben a napokban, összesen 9 alkalommal az anyai szeretet különböző aspektusairól lesz szó Navaratri kapcsán. Íme az hetedik rész:

Szereteből az anya fegyelmezi a gyermekét és ez az ő édekében történik. Úgyanezt tesz az Istenanya is. Nem habozik, hogy egy kemény leckét adjon azért, hogy elmélyítsük Istenhez fűződő kapcsolatunkat .

GONDOLKOZZ EL EZEN:
Az Istenanya teremt mindent, akár tudunk róla, akár nem, akár hiszünk benne, akár nem, mindaz, ami megtörténik az életünkben, a fejlődésünket segíti. 

IMÁDSÁG
Oh Anyánk, köszönjük, hogy kijavítod hibáinkat, hogy ne kövessük el azokat újra és arra kérünk, hogy ezután is segíts, hogy túlléphessünk korlátainkon. Jai Gurudev!

8. nap - Mahagauri Devi: Az anyai szeretet vezet





Ahogy a kacsamama átvezeti a kicsinyeit egy forgalmas úton, úgy vezeti az Istenanya gyermekeit az illúzíó óceánján át Istenhez. 

BEPILLANTÁS A NAVARATRI ÜNNEPSÈGBE

A Devi Mahatmyam szövege bemutatja nekünk Durga valamennyi inkarnációját és ezeket ünnepeljük a Navaratri során.

GONDOLKOZZ EL EZEN:

Olykor amikor egy útkereszteződéshez érünk, nem tudjuk, hogy merre tartsunk, jobbra, vagy balra. Az Istenanya mindig megmutatja nekünk az útat. Ő az, aki jobban ismer bennünket, mint mi önmagunk.

IMÁDSÁG
Oh Anyánk, vezess bennünket Istenhez és tartsd rajtunk mindig őrző szemedet, hogy ne térjünk le az útunkról. Áldj meg bennünket odaadással és hittel, hogy a lábnyomaidat kövessük az  Úrhoz. Jai Gurudev!

9. Nap, Siddhidatri Devi, Az anyai szeretet elfogad





Az anyai szeretre a feltételnélküli elfogadás a jellemző. Az anya megérti a gyermekeit. Ez a tulajdonság jellegzetesen közvetlenül az Istenanyától származik.

BEPILLANTÁS A NAVARATRI ÜNNEPSÈGBE

Miként ezen a kilenc éjszakán az Istenanyát  ünnepeljük és dicsőitjük, eljutunk oda, hogy ezeket a tulajdonságokat magunkban és felismerjük és elfogadjuk és ünnepeljük.

GONDOLKOZZ EL EZEN:

Az Istenanya végtelenül szeret bennünket. Nem számít, bármit is tettünk ezen a földön. Ő mindig szeret bennünket. Valóban, ezt jelenti a feltételnélküli szeretetet, a feltételnélküli elfogadást és ez az anya dicsősége.

IMÁDSÁG

Oh Anyánk! Segíts nekünk, hogy mi is úgy tudjuk elfogadni önmagunkat és másokat, mint ahogy Te szeretsz és elfogasz bennünket. Jai Gurudev!