2017. augusztus 31., csütörtök

Gayatri Dévi, Gayatri Mantra és Gayatri Yagna

Ezen a hétvégén kerül sor ismét a németországi Shree Peetha Nilaya Központban Gayatri Istennő tiszteletére tartandó 24 órás tűzceremóniára (Yagna). Paramahamsza Vishwanda a Gayatri Mantra jelentőségéről az alábbiakat mondotta:
 "Gayatri-t  a Védák anyjának tekintik. Ő az életet adó erő. Ő egy Mantra Devi, valamennyi Bija Mantra manifesztációja. Gayatri-t tekinhetjük Brahman női megfelelőjének és Ő egyben Raja Rajeswari Parama Shakti, a Világmindenség Anyja, az Isteni Erő megnyilvánulása."Ő nemcsak a Földet, hanem mind a három világot, tehát a szellemi világot és a mennyei birodalmat is átöleli. Ezért történik sok gyógyulás, ha ezt a Mantrát mondjuk. Mivel valamennyi Loka-t (világok) úralja, képes a Gayatri Mantra testet, lelket és szellemet gyógyítani, illetve azokat újra egyensúlyba hozni, hogy önnön valónk ismét szabaddá válhasson. 
Gayatri-t tekintik az egyike a legerőssebb mantráknak. Olyan erőteljes, hogy abban valamennyi Istenség Bija Mantrája benne van. Ezért még nagy Avatárok is, mint Krishna és Ráma, valamint szentek is zengették a Gayatri Mantrát. A bölcs Vishamitra avatta be Rámát a Gayatri Mantrába és amikor Allahabads közelében együtt időztek ott, ahol a három szent folyó, a Gangesz, a Yamuna és a Szaraszvati egybefolynak, Vishamitra Ráma fejére vizet öntve adta át Rámának a Shakti-t." Sri Swami Vishwananda

OM CHANTING és Atma Kriya Jóga gyakorlóest szeptember 14.-én Budapesten

OM CHANTING Budapesten
szeptember 14.-én. csütörtökön 19.00 - 20.00 h
Helyszín: Lelked Tükre Studió, Budapest VI., Csengery utca 64/I.e. 
Érdeklődés/jelentkezés: 06 30/ 73 69 502, padmakshi108@gmail.com

Előtte Atma Kriya gyakorlóeste (azok számára, akik már elvégezték a tanfolyamot)
szeptember 14.-én. csütörtökön. 17-30-19.45 h

Helyszín: Lelked Tükre Studió, Budapest VI., Csengery utca 64/I.e. 
Érdeklődés/jelentkezés: 06 30/ 736 9502, padmakshi108@gmail.com
A részvétel ingyenes. Adományokat szívesen elfogadunk a költségek fedezésére!
OM Chanting Zalacsányban egy jóga retreat keretén belül