2016. szeptember 10., szombat

Rádhe születésnapja


"Mi édesebb a méznél és a cukornál? Mi az, ami feloldja a korlátaidat? Mi az, amitől szived ellágyul? Az odaadás. Amikor Isten iránti odaadást választod, ez  a legszentebb édesség. Nincs a világon, ami ennél nagyobb lenn
Amikor Isten nevét énekled, a maya eltűnik. "Úram, amikor a Te nevedet zengetem, megnyilik a szívem. Amikor aTe nevedet zengetem Úram, a szeretet úgy árad, mint a folyó víze.  Hanuman ezt jól tudta. Megfeledkezve a világról, menedéke Ráma és Sita iránti szeretete volt. A Gopik Krishna iránti szeretetük által nyerték el a megszabadulást. Mirabai lemondott a világi gazdagságról, hogy a szeretett  Úrat Gopált szolgálhassa.
Engedd, hogy behunyjam szemem a világ elől. Engedd, hogy belső szememmel a Te arcodat pillanthassam meg. Engedd, hogy szívem elmerüljön ebben a látomásban. Oh Radha, Te megmutattad nekünk az utat. Oh, Radha áldj meg bennünk a Te odaadásoddal. Oh Radha. Te aki egybeolvadtál Krishna nevével.
Az odaadás oly édes, hogy az Úr maga lesz az odaadó tanitvány szolgája. Az odaadás oly édes, hogy az minden tisztátalanságot elmos. Az odaadás oly édes, hogy az minden dualitást felold és így eggyéválsz Istennel. Ha ezt egyszer megtapasztalod, azután újra meg újra át akarod élni. Az odaadás a kulcs minden próblámod megoldásához. Az odaadás a kulcs, ami minden kaput megnyit. Az odaadás az egyetlen szeretet.
A szeretetem nyilát kilövöm Istenre. Bezártam Istent szívem börtönébe, nem tud onnan kijönni. Ahol én vagyok, Ő is ott van." Sri Swami Vishwananda