2015. szeptember 19., szombat

Szrí Szwámi Vishwanandát Indiában Maha Mandaleshwar rangra emelték

Nagy örömmel tudatjuk és tiszta szívből gratulálunk Gurujinak, akit szeptember 17.-én Indiában a Khumba Mela ünnepség alatt Maha Mandaleshwar-rá avatták.
E rang jelentését az alábbi link alatt megtalálod angol nyelven:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mahamandaleshwar
Mahamandaleshwar rangot a Dashanami rend néhány szerzetese viseli. E rend megalapítója Shankaracharya volt. A Mahamandaleshwar rangra emelt szerzetes a hindu hagyomány szerint a legmagasabb spirituális vezetőt jelenti. Ma Indiában összesen 80 Mahamandaleshwar van, akik, Adi Shankaracharya 1200 évvel ezelőtt megkezdett munkáját folytatják. 
Tegnap, a Times of India napilapban megjelent cikkben méltatják a jeles eseményt:

A cikk magyarul:
NASHIK: Swami Vishwananda Saraswatit, a Bhakti Marga spirituális szervez alapítóját, melynek fő központja Németországban van,  Mahamandaleshwar rangra emelték. Ő az első, aki az ország határán kivül ebben a rangban részesül. A beavatási ünnepségre csütörtök este került sor a Nirmohi Ani Akhada-ban Tapovan-ban.

A nagy ünnepséget az akhada-ban tartották, ahol Szwámiji elnyerte a Mahamandaleshwar rangot számos Szadhu és 123 követöje jelenlétében. A Bhakti Marga szervezetnek több mint 40 országban több mint 10,000 tanítványa van.

Sri Swami Vishwananda indiai származásu, Mauricius szigetén született, korábban pedig Bihar tartományban élt. Már kisgyermek kora óta mély spiritualitás jellemezte, spirituális útazását nyilvánosan 16 éves korában kezdte.
"Hálás vagyok, amiért ezt a címet számos szadhu jelenlétében kaphattam meg. A Bhakti Margán keresztül a szeretet üzenetét mindenhol terjeszteni fogom." mondta Szwámi Vishwananda.

A beavatási ünnepség befejeztével a tanítványai újjongva ünnepelték Bhakti Marga módjára a Mahamandaleshwar cím elnyeréséért.
"A nagymamám nagyon nagy hatással volt rám. Ő minden nap templomba járt. A családom pedig engem mindig csak a puja szobában talált. Mahavatar Babaji -tól részesültem a diksha-ban. A spiritualitásban megtanulod elfogadni magad olyannak, amilyen vagy, mert Isten nem csinált hibát, amikor téged teremtett." tette hozzá.


http://timesofindia.indiatimes.com/city/nashik/Swami-Vishwananda-becomes-first-Mahamandaleshwar-from-outside-the-country/articleshow/49006144.cms