2015. szeptember 3., csütörtök

Shreemad Bhagavatam tanfolyam

Szrí Szwámi Vishwananda hét napon át tartó egész napos, sokszor késő estébe nyúló tanfolyamon magyarázza a Shreemad Bhagavatam tartalmát és jelentését. A Shrimad Bhagavatam könyvet Veda Vyasa írta, aki egyben a hinduizmus számos jelentős könyvének írója, igy ő írta a Puranákat, a Rámanáyat és a Mahabarátát is. Ám a Shreemad Bhagavatam a maga egyszerűségében az Úrat magát jeleni meg. A könyv számtalan történetében meséli el az avatárok, a bhakták életét, valamint az Úr különbözö földi megtestesülését. Megjeleníti a Kali Yuga kezdetét. Szwámiji minden történetben  bepillantást enged nyerni a Bhakti (önátadás) útjába, tanítások adva arról, hogy hogyan adjuk át magunkat az Úrnak. Példák arra, hogy bármilyen rettentes is legyen egy helyzet, ismerjük fel benne, hogy valójában Isten a legapróbb részletekig mindent megtervezett és minden végsősoron a lélek felemelkedését szolgálja.
Nem csak ha olvasod a Bhagavatam-ot, de ha hallod az Úr elmúlt élelteinek dicsőségéről, az a megszabadulásodhoz vezet. Micsoda erővel bír! Ezért mondják, hogy a Bhagavatam az Úr Maga.
Az Úr Shri Krishna (bal oldalt) és Rhada Rani szobra
Nincs különbség a Bhagavatam és az Úr szobor ábrázolása között. Nincs különbség a Bhagavatam és az Ishtadev között. Nincs különbség a Bhagavatam és a Guru között. Mert ha csak hallasz dicsőségéről - akár csak egy alkalommal is - ez meg fog szabadítani; ki fogsz szabadulni a születés és a halál körforgásából. 
Minden este a tanítás Aarti-val (tűzszertartás) fejeződik be