2012. augusztus 9., csütörtök

Szri Szwámi Vishwananda Krishnálról szóló Bala Mukunda címü dalt énekli


BOLDOG ÚJ ESZTENDÖT MINDENKINEK!
Szri Szwámi Vishwananda Krishnához szóló "Bala Mukunda" cimü dalt énekli. A képre kattintva meghallgathatod. Nagyon szép! A felvétel 2007 októberében egy kétnapos Krishna Retreat (visszavonulás) során készült.

Az elme fegyelmezése

"Legegyszerübb módja, hogy lecsendesítsd az elmét, ha énekelsz; ha szakadatlanul Isten nevét zengeted. Például ha ezt a Maha Mantrá-t zengeted: “Hare Ram Hare Ram, Ram Ram Hare Hare, Hare Krishna Hare Krishna, Krishna Krishna Hare Hare.” Úgy tartják, hogy ha valaki ezt a mantrát ismétli, megszabadul. Persze hittel kell mantrázni. Ha valaki csak úgy ismételgeti a mantrát, az nem sokat segít, mert az szívböl kell, hogy jöjjön. És hogy kell szívböl énekelni? Hogyan kell eddzeni az elmét arra, hogy elcsendesedjen?
Úgy hogy erölheted, úgy hogy fegyelmezed magad és azt mondod magadnak: 'Rendben, ma mantrázok' és akkor fogod a japa malá-dat (= 108 szemböl álló füzér), vagy a rózsafüzéredet és elkezded a mantrádat ismételni, rá összpontosítasz, fegyelmezed az elmédet és a mantrádra fokuszálsz. Minél többet gyakorolsz, annál eröteljesebben megtapasztalod, hogy egy idö után még a japa malá-ra sincs szükséged. Nem lesz szükséged semmilyen füzérre, mert a mantra automatikusan fog zengeni belül a szívedben." Sri Swami Vishwananda