2013. április 25., csütörtök

Satsang Szrí Szwámi Vishwanandával, 2013, április 18., 2. rész

Satsang 2. rész (összegzés)

Kérdés: Milyen a mennyország?
SV: Létezik a mennyország és egy dolgot tudnotok kell: ott a szeretet úralkodik. De hogyan érezzük a szeretetet, ha nincs szívünk? Úgy, hogy mi magunk vagyunk a szeretet. Amikor inkarnálunk, a szeretet bennünk kifejeződik. Az ember, amikor megvalósulttá válik, áldásban részesül. Nem számít, hogy hol van, itt a földön, vagy más szférában. A menny a megvalósulás egy másik foka. A mennyországban is léteznek különböző  fokok. Minden loka (világ) mennyország, van amelyik alacsonyabb, van melyik magasabb, de mindig ott az áldás. A szeretet egy átlényegült formája jut ott kifezesésre. Ott te magad vagy a szeretet , ezért tudod megtapasztalni azt. A lélek individulális mivolta viszont megmarad. A léleknek van egy felsőbb identitása. Ez itt is mennyország, de mi pokollá tesszük gondolataink által.


Kérdés: Mikor kezd el egy gyerek karmát gyűjteni?
SV.: Az első lélegzetvétellel a karma törvénye működni kezd, de ekkor még nem termel egy kisbaba karmát. A gyerek akkor kezd el karmát gyűjteni, amikor az "egyén" fogalma kialakul benne (az önzés érzése). 


Kérdés.: Van-e következméyne, illetve mellékhatása a szervátültetésnek?
SV: A donor számára nincs. Az, aki a szervet kapja, a személy számára viszont járhat következménnyel, mivel a test és a szervek magukban hordozzák a karmát. Hogy mik a következményei, az attól függ, hogy kitől származik a beültetett szerv. Ha egy szent embertől származik, az természetesenen nagyon jó!


Kérdés.: Lehet-e a migrénes fejfájást gyógyítani?
SV: Igyál elegendő mennyiségű vizet.