2021. július 21., szerda

 Kedves Mindenki!

ASHRAM PROJEKT & AUGUSZTUSI PROGRAMSOROZAT SZVÁMI VISHWAANASHUYANANDA-val
Mesterünk, Parahamsza Vishwananda áldásával nemrégiben, pontosabban tavaly ősztől (leszámítva a pár hónap pandémia időszakát) spirituális központunk és ashramunk megvalósítására elindultunk, hogy Budapest körnýékén egy alkalmas helyet találjunk. Ez nagyon hamar meg is történt! Budapesttől csupán 52 km-re találtunk egy csodálatos kúriát, ami egykor, pontosabban 1909-ben apácazárdának épült és egészen a 40 évekig úgy is működött. A történelem és a politika viharai közepette, mint sok hasonló sorstársa magára maradt ez a csodálatos létesítmény, mígnem 16 évvel ezelőtt megvásárolták és renoválták. Az ingatlan Kóka községben fekszik egy környezetvédelmi területen, csodálatos békét és nyugalmat sugározva. Itt szeretnénk, a többi Bhakti Marga ashramhoz hasonlóan, Mesterünk útmutatásával azt a közösségi életformát megvalósítani, ami nemcsak a mi éltünket, hanem mindenkiét, aki ellátogat hozzánk gazdagítani óes inspirálni fogja.


Augusztus hónapra Paramhamsza Vishwananda magyarországi szvámija, Szvámi Vishwaanashuyananda személyes látogat el hazánkba és tart számos programot. Látogatása főként az Ashram Projekt ismertetésére és támogatására irányul, ami valójában egy igen tartalmas programsorozatot jelent: szatszangok, kirtán koncertek, beszélgetések, OM Chanting-ok, Jagna (tűzszertartások). Utóbbit - ősi hindu hagyomány szerint -, lehet privát is, baráti, családi- körben, vagy egy közösség számára is tartani. Erre külön plakátot készült és ezekre időpontot kell egyeztetni.
Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit! Ahogy Paramahamsza Vishwananda missziója is tisztán azt a célt hivatott szolgálni, hogy az Isteni Szeretet megébredjen bennünk és azt megosztjuk egymással bárhol is legyünk, bármit is csináljunk.
További információért keressetek bennünket a programokon feltüntetett elérhetőségen!
A tűzszertartásról:
Az áldozati tüzet rituális módon gyújtják meg, mantrák zengetése mellett meginvitálják Agnit, a tűz félistenét, vegyen részt az áldozaton, segítse annak sikerét. A jagna során különféle dolgokat ajánlunk fel, mint fát, ghít, gabonaszemeket, gyümölcsöt, illatos fűszereket, virágot, stb. Ebben osztoznak a szertartás résztvevői is és mantrák kíséretében maguk is felajánlást tesznek a tűzbe.
Ízelítőül azoknak, akik még nem tapasztaltak meg egy tradícionális tűzszertartást: