2018. április 25., szerda

Hogyan kezeljük a szomorúságot

Kérdés: Mi a legjobb módja annak, hogy felülkerekedjünk a szomorúságon? Csináljunk úgy, mintha minden rendben lenne, engedjük szabadjára az érzéseinket és figyeljük meg azokat? 
Paramahamsza Vishwananda: Mint ahogy azt már korábban mondtam, amikor egy szomorú pillanatot vagy érzést élsz át magadban, vagy valami rosszat érzel belül, fontos, hogy időd végy magadnak és befelé figyelj, menj le annak gyökeréhez és kiváltképp ismerd fel, hogy mi az és miért érzel így. Mert amikor ide leszületsz, különféle úton tapasztalod meg a világot, ami azt jelenti, hogy a lelked tanul, a lelked érzékel és mindent megfigyel. 
Tehát, amikor szomorú vagy, végy magadnak időd és tényleg vonulj vissza. Fontos hogy időről időre elkülönüljünk, tudjátok, amikor csak magadban vagy és Istennel. De ez ne tartson túl sokáig. Amint vége a szomorúságodnak, lásd megint az ötömteli életet. Mivel az élet Isten legnagyobb ajándéka, tele van úgyszintén örömteli pillanatokkal, ne feledkezz meg erről.
Tehát időről időre nyisd ki az elme ablakát és engedj be friss levegőt és akkor tényleg élvezd az életet - itt belül a szívedben- élvezd annak minden pillanatát és értékeld, hogy élsz és megvalósíthatod Istent...  légy szeretetteljes ... értékelj minden pillanatot... van két lábad, kezed, minden tökéletes... nem vagy beteg ... légy egyszerűen boldog!
Képzeld el, ha mindez nem lenne ...milyen lenne az életed ? 🌷
Paramahamsa Vishwananda