2015. június 21., vasárnap

Az Atma Kriya JógárólKérdés: a legtöbb jóga tradició nem fektet nagy hansúlyt a Bhakti-ra (devotion, odaadás), inkább az elme elcsendesítésére összpontositanak. Meg tudnád mondani nekünk, hogy az Atma Kriya miért követi ugyanazt a hagyományt, mint a Bhakti Jóga?
Szwámiji: Tudod, a mai korban az emberek inkább arra figyelnek, hogy vidámak és örömteliek legyenek, arra figyelnek, ami kifelé irányul. Kevesebb figyelmet szentelnek az Atma-ra (lélek). Pedig valójában ez a legfontosabb dolog! Míg technikák, - nem mondom, hogy azok nem jók, mint például Hatha Jóga, ami elsősorban a kifelé irányul, a  fizikai aspektusra és azon keresztül próbálja megérteni, ami pusztán az elmével felfogható. Kevésbé fokuszál az Atma-ra, amiről oly gyakran beszélünk, hogy nem a test vagyunk, hanem a lélek és ezt mutatja meg neked az Atma Kriya. S ezen van a főhangsúly, mert ha tényleg meg akarod valósítani inkarnációd célját és a megvalósulásra törekszel - mert a megvalósulás nem lehet csak egy szó, amiről beszélünk! Nem! Meg is kell hogy történjen! Fel kell hogy ébredj! De ha azt választod, hogy alszol, hát erre sokféle gyakorlat van. Csak kevés olyan gyakorlat létezik, ami az Atma-ról beszél.
Az emberek valójában szívesebben beszélnek arról, ami boldoggá és örömtelivé teszi őket, ami világi értelemben könnyen megérthető. Az Atma Kriya viszont feltárja elötted azt a mélységet, aki te valójában vagy! Ez a különbség a kettő között. Sri Swami Vishwananda
Atma Kriya Jóga egyike a legerőteljesebb és leggyorsabb módja Istennel való eggyéválás útján. Az Atma Kriya gyakorlásával a korlátolt tudat egybeolvad a kozmikus tudattal. Sri Mahavatar Babaji

Az Atma Kriya Jóga által tudatosul bennünk Isten iránti szeretetteljes kapcsolatunk. Sri Szwámi Vishwananda


Az Atma (a lélek) a boldogság, a béke és a szeretet örök forrása. Az Atma Kriya Jóga hatása az élet minden területére jótékonyan hat. Az Atma Kriya Jógát a nagy Mester, Sri Mahavatar Babaji adta át Sri Szwámi Vishwananda-nak. 

Az Atma Kriya Jóga különböző technikákat tartalmaz melyeket tanfolyamon lehet elsajátítani. A tanfolyam végén sor kerül a Shaktipath beavatásra.
Az Atma Kriya Jóga része az OM Healing, ami egy ősi gyógymód önmagunk és a Földanya gyógyulásáért. Az OM-Healing csoportban végezhető.
További részletes info:
www.bhaktimarga.org
www.atmakriya.org
www.om-healing.org 
A honlapok magyar nyelven is olvashatók.
Magyarországi programokról tájékoztatás az Ama Kriya & OM-Healing facebookoldalon, illetve itt a blogon.
További info: Martha Padmakshi Böhm, E-Mail: marthaboehm@gmx.net