2012. augusztus 24., péntek

Legyünk egy család!

"Legyünk egy család! Ha megnézzük az emberiséget, a mód, ahogyan reagálnak, bizony nem jó látni. Itt az ideje, hogy a gondolkodásmódunkon változtassunk; azon, ahogyan a dolgokat látjuk. Itt az ideje, hogy magunkba nézzünk és feltegyünk magunkban a kérdést: 'Mi az, amin én tudok én változtatni? Mi az, amin készén állok változtatni?' S én mondom nektek, ha tényleg szeretni akarjátok Istent, mert sokan csak mondják, hogy 'szeretem Istent', de igazából nem teszik. Ök csak Isten tulajdonságait akarják. Csak követelnek Istentöl, mindent akarnak, de igazából nincs meg bennük a befogadás szándéka és nem  is akaraják, hogy Isten manifesztálódjon bennük. Pedig, ha valaki nem hajlandó megváltozni, akkor a természet (Mother Nature) fog változást hozni. Van amikor, ha mi nem vagyunk hajlandóak változni egy bizonyos irányba, akkor a természet reagál, s ez olykor fájdalmas, de ez meghozza a változást. 
Tanuljunk meg olyan alázatossá válni mint Krisztus. Tanuljuk meg öszintén egymást szeretni. Tanuljuk meg, hogy egységet alkossunk egymással. Legyünk egy család! Szanszkritül azt mondjuk: Vasudeva Kutumbakam, ami azt jelenti “az egész világ egy család". A béke elöször is benned kell hogy megszülessen, s rajtad keresztül eljut másokhoz, de ez csak úgy tud megtörténni, ha összetartotok (unity). Ha együttmüködtök, együtt erösebbek vagytok. Ha pedig egymás ellen dolgoztok, akkor egymást gyengítitek.
Oh Úram, áldj meg engem a Te Szereteteddel,  és segíts, hogy mindenkit tudjak szeretni, és mindent, ami engem Hozzád közelebb visz." Sri Swami Vishwananda