2014. szeptember 16., kedd

Az Istenanyáról és a lélek fejlődésének kilenc lépése, 1. rész

Az évek során Szrí Szwámi Vishwananda gyakran rámutatott az Istenanya szerepének fontosságára, aki segít és vezet bennünket Istenhez vezető útunkon.
Navaratri 2013                                   Navaratri 2011
Sokszor emlékeztet bennünket: “Ő a Parashakti, a Kozmikus Shakti, aki mindenről gondoskodik. Mindent Ő teremt, tehát a teremtés és a pusztulás tudása az Ővé; ezért Ő az, aki képes az egyensúlyt teremteni.” Szwámiji még azt is hozzátette: “A Kozmikus Anya maga az élettapasztalat. Ő olyan módon teremt, hogy az ember képes legyen elérni élete célját.”
Navaratri 2011                                  Navaratri 2013
“Az út, amit egy szent, egy jógi megtesz, az lépésről lépésre történik. Nem siet, mert tisztában van azzal, hogy a fő cél az Istenmegvalósulás és meg van benne a bizonyosság, hogy ezt a célt el fogja érni. Ez a bizonyosság, ez az akarat és a vágy, hogy részesüljön az isteni kegyelemben, még erősebbé teszi őt és semmi sem képes őt ettől eltántorítani. Egyébként pedig ez az erő, ez a bizonyosság maga az Istenanya, mert Ő az, aki mindenkit vezet, Ő az, aki mindenkinek segít és mindenkiről gondoskodik.”

Az elmúlt éveben egy Szatszang során a Shree Peetha Nilaya Zentrumban Szrí Szwámi Vishwananda valamelyest felfedte, ahogy Istenanya segíti a lelkeket az Istenmegvalósulás útján - a lélek fejlődésének kilenc lépéséről beszélt. (folyt.köv.)