2014. június 5., csütörtök

Isten szeretete mindig elkísér

Szrí Szwámi Vishwananda: "Az hogy ki szent ember, az nem Istenen múlik, hanem rajtunk – azon, hogy mennyire vágyódunk Isten után. Ha Isten útán vágyad nagyon erős, úgy Isten áldásával és kegyelméből szent leszel.

A szent minden esetben megvalósult ember, s mindig tudatában van isteni mivoltának. Isten nem tesz különbséget. Isten mindenkit egyformán szeret. A Ő szeretetében nincs külömbség. A különbség abban van, ahogy azt mi éljük meg. Ha valaki egy úgy nevezett 'bűnös', az nem azt jelenti, hogy Isten őt nem szereti. 
Isten mindenkit előző életeinek tettei szerint helyez el életének útján, s Isten áldása veled van tetteidben s Isten utáni keresésedben. Az hogy  spirituális vagy és szentté válsz-e, ez rajtad is áll, hogy te mennyire akarod ezt. A  szamszkarák (az újjászületések körforgása) - az előző életeid tetteit magaddal hozod, amikor leszületsz. Ebben az életben, ha felébredsz - ha Isten megszólít, szentté válsz...azzá fogsz válni! Ha pedig nem vagy szent, ha nem ebben az életben, akkor a következőben." Sri Swami Vishwananda