2012. március 11., vasárnap

Ismét Atma Kriya Jóga tanfolyam Budapesten




„Atma Kriya Istennel való egység megtapasztalásának legerőteljesebb és leggyorsabb útja.” Sri Mahavatar Babaji

Atma szanszkrit eredetű szó, melynek jelentése: lélek, igaz önvalónk, szivünkben őrzött forrás, tiszta szeretet.
Ahhoz, hogy a lélekkel, a tiszta szeretettel ismét kapcsolatba léphessünk, szükségünk van egy eszközre. Ehhez a különböző korokban különböző tudományosan megalapozott jóga technikák álltak a rendelkezésünkre. Atma Kriya jóga egy olyan rendszert ad át nekünk, ami a ma emberének életvitelét és szükségleteit veszi figyelme. Sri Mahavatar Bababji közvetlen tanítványát, Sri Swami Vishwananadat bízta meg azzal a feladattal, hogy az Atma Kriya technikáját világszerte ismertté tegye. Az Atma Kriya Institut által kiképzett és diplomát szerzett tanítók oktathatják az Atma Kriya jógát. Mahavatar Bababji neve bizonyára sokak számára ismert Paramahansa Yogananada: „Egy Jógi Önéletrajza” című könyvéből. Az Atma Kriya alapja Bhakti. A Bhakti odaadást, a szeretet legnemesebb formáját jelenti. Ez a szeretet ott lakik mélyen minden ember szívében. Ősi indiai írások a Bhakti 9 formáját különböztetik meg. Az Atma Kriya jóga gyakorlatai úgy épülnek fel, hogy a gyakorlatok a 9 forma valamelyikéhez kapcsolódnak és a gyakorlással elősegítik e tulajdonságok elmélyülését.
Az Atma Kriya technika tartalmaz Mantrákat, légző gyakorlatokat (Pranayama), Asanas (testgyakorlatokat), meditációkat, OM-Healing-et (csoportos öngyógyító technika) és végül a Shaktipath-ot, ami beavatást jelent. A felsorolt gyakorlatok létünk valamennyi szintjén, tehát fizikai, energetikai, érzelmi, szellemi, valamint spirituális szinten átfogó fejlődést hoz a gyakorló számára. Ez a változás Istennel való egységünk megtapasztalásának kezdetét jelenti.
A tanfolyam időtartama 2,5 nap. A tanfolyam elvégzésével a tanítvány képes lesz az elsajátított technikákat önállóan gyakorolni. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a közös gyakorlás nagymértékben segít a gyakorlatok elmélyítésében, az ismeretek bővítésesben, ezért lehetőség van a tanárral való rendszeres gyakorlásra (kb. 6 hetente).
Az Atma Kriya elsajátításához nem szükségesek előzetes jóga illetve meditációs ismeretek.
A Shaktipath beavatásra a tanfolyam végén kerül sor. Ez a beavatási forma nagyon ritka, hisz közvetlenül egy élő mestertől, Mahavatar Babajitól kapja meg a tanítvány a tanáron keresztül. Az energiaátadás teljesen biztonságos. A beavatással a tanfolyam során elsajátított technikák és a Kundalini Shakti aktívvá válik, és ez felgyorsítja az önmegvalósulás folyamatát. A Shaktipath aktivizálja energiatestünk központjait, a csakrákat, segít kiegyensúlyozni az idegrendszerünket és érzelmi, valamint mentális szinten gyógyítja a testet. Ennek következtében jobb egészségnek örvendhetünk, tudatosabbá válunk és mélyebben átélhetjük az isteni szeretetet. Ezen felül védelmet nyújt a tanítvány számára.
A tanfolyam ára: Euro 150,- vagy annak megfelelő HUF. (Tartalamazza a 2,5 napos intenziv tanfolyamot, kézikönyvet,Shaktipath beavatást, renszeres közös gyakorlást, kb. 4-6 hetente).
Tanfolyam időpontja: 2012, Március 23.-25. (pé. du. 6-tól, szo. és va. de.10-től).
Jelentkezni lehet  az Atma Kriya Jóga oktatónál Böhm Márta: E-Mailben: marthaboehm@gmx.net vagy mobil:on: 0043/699 11 63 67 68
További információ: http://www.atmakriya.org/  (a magyar nyelvű honlap előkészületben!)