2016. augusztus 18., csütörtök

Szükséges a krízis a spirituális úton? Szatszang



Kérdés: Szükséges a krízisre a spirituális úton?
Szwámidzsi: 'Tudjátok nem csak azoknak vannak problémaik, akik a spirituális úton vannak, igaz?
Bármi is történek az életedben - ha a spirituális úton vagy, tudod, hogy mi a legfontosabb az életedben. Olykor bizonyos krízisek rettenetesnek tűnnek, nagyon drámainak, igaz? De ez az a pont, amikor tovább lapozunk. Amikor lapozunk, egy új oldal nyilik ki, ami az életed egy újabb szakaszát jelenti. A krízisek nem arra szolgálnak, hogy rosszul érezd magad, vagy magad alatt légy, ezt te teszed magaddal, mert nem látod, ami a jövőre vonatkozóan épp történik.
Már sokszor beszéltem arról, hogy az emberi elmét az érzékszervek úralják. Az érzékszerveknek pedig megvannak a korlátai. A nagy drámát tehát csak beszűkítve látod. A spirituális úton azért beszélünk 'drámáról', mert tudjuk, hogy valójában minden ami történik azt Isten irányítja.Tehát bármi is történjék, az mindig helyes. Biztos, hogy amikor történik valami, abban a pillanatban nem tudod helyesnek találni, mert olyannyira a mostanra összpontosítasz, a problémadra, az aggályaidra, a drámádra, hogy nem látod, hogy Ő valami újra készít fel téged. És ez akkor fog megmutatkozni, amikor elkezdet elfogadni az adott dolgot, az adott helyzetet. Meg fogjátok tapasztalni, hogy abban a pillanatban, amikor ott van az elfogadás, minden könnyűvé fog válni. Amíg harcolsz ellene, annyi erőt teszel bele, hogy erősen ragaszkodsz a problémadhoz, ragaszkodsz a félelmeidhez. Félsz attól, hogy mi fog történni, félsz attól, amit elveszítesz, annyi mindentől, hogy nem tudsz szabad lenni. Valójában az történik, ha van problémad, akkor te magad még többet kreálsz hozzá. És nem mondhatod azt, hogy 'oh Istenem, ha egyszer spirituális vagyok, akkor miért vannak problémáim? Helytelen koncept azt hinni, hogyha a spirituális útat járjuk, akkor minden probléma el kell hogy tűnjön. Nem! Ha lépésről lépesre haladsz a spirituális úton és elkezdesz rohanni, akkor mindent sokkal intenzívebben fogsz megélni. Sokan ilyenkor azt mondják, hogy az életem előtte sokkal jobb volt. Hallotátok már ezt? Csak hiszitek, de valójában ez csak egy illuzió azt hinni, hogy az életetek előtte boldogabb volt. Ezt az illuziót felépítitek, elhitetve magatokkal, hogy régen minden rendjén volt.
Mint már sokszor elmondtam, nem véletlen, hogy Isten a spirituális útra vezetett benneteket, úgyhogy öleljétek át ezt az útat. De ha úgy nézel vissza a múltadra, hogy 'Istenem, milyen csodás volt az életem régen és mennyi mindent elveszítettem és mennyi mindent kell most csinálnom.' Engedjétek el a dolgokat és hagyjátok, hogy a dolgok haladjanak előre.'