2018. június 2., szombat

Deityk* a ‘Bhutabhrteshwarnath’ templomban

 Narasimha deity a londoni Bhakti Marga templomban

https://www.facebook.com/ParamahamsaVishwananda/videos/1596865207106284/

(Ezt a linket a google-ba bemásolva, megtekintheted az eredeti videót!)

“Lord Narasimhadev, Ő a fő deity, mert… tudjátok, Europa közepén vagyunk, ahol… ez jó az egész országnak, de nem csak Németországnak, hanem az egész környezetnek, mert Ő egyensúlyt teremt és mindenkit megvéd.
Van Radha Krishna deitynk, az Irgalmas Úr, aki a Bhakta és Bhagavan közti Szeretet kapcsolatot jelképezi. Ők tehát Radha & Krishna.
Azután van Sri Mahavatar Babaji és Sri Ramanuja Acharya, ők a mi Guru Paramparánk, a mi vonalunk, hisz a Mester Kegyelme nélkül semmi sem teljes.
És itt van  Lakshmi Narayana. Narayana, aki a Legfelsőbb Úr,  fekvő helyzetben ábrázolva, aki örömét lelki aTeremtésében, valamint Maha Lakshmi, aki a Kozmikus Anya, aki gondoskodik és mindenkinek gondját viseli.

Hátul látható Radha Durga. Radha Durga nagyon különleges, mert ez a deity nem létezik sehol máshol a világon, egyedülálló deity. Shreemati Radharani alakja, de a nyolc karú Durga formájában, az oroszlánon ülve. Ő a teremtés Maha Májája.
De nem a Májá, aki a káprázat világát teremti, hanem a  Májá, aki megszabadít, Vishnu Májá. Van a Májá, aki elfedi az Úrat, és a Májá, aki segíti a bhaktát a fejlődésben Istenhez vezető odaadás ösvényén.
Továbbá megtaláljuk a Shiva lingamot és Kamakshidevit… , valamint Gayatrit.

És kint lesz megintcsak egy nagyon speciális Narasimhadev deity , neve Sudarshana Narasimha. Sudarshana Narasimha a Sudarshana Chakra. Az Úr Narayana, aki tartja a  Sudarshana Chakrát, az idő kerekét, mutatva, hogy Ő az Úr, aki mindent úral, a múltat, a jelent és  a jövőt. És Ő mindennek a védelmezője. Tehát a  Sudarshana Chakra a nagy védelmező.  A tanítványt mindentől megvédi. Védelem azt jelenti, védelem az elmédtől, védelem mások negativitásától, a te saját elméd negativitásától is, védelem sok más dologtól, mivel amikor ott állsz a Sudarshana Chakra előtt, annak a vibrációja mindent elvesz, védelmezve a bhaktát. Tehát menedéket veszel az Úr Narasimhadevnél. Elől a Sudarshana és mögötte Narasimha, Yoga Narasimha és Yoga Narasimha nagyon speciális, mert mind a négy kezében a Sudarshana chakrát tartja, nem a Gadát, Padmát, Shankát; nem, hanem négy Sudarshana Chakrát. Tehát teljes védelmet ad.
Ezek a fő deityk.”
- Paramahamsza Vishwananda

*deity: Istent ábrázóló alakok, akiket a Mester életre kelt, ezt a folyamatot Prana Pratishtanak hívják. Erről egy további videóban lesz szó.