2016. január 15., péntek

A Szeretet a mi igaz természetünk 2. rész

"Van valami, ami az embereket ettől visszatartja, és ez az elme. De az elmén túljuthatunk valamely isteni név kántálásával. Látni fogod, hogy ha rendszeresen gyakorolsz, akkor egyre könnyebbé válik az elme fókuszálása. Ha bhajant énekelsz, akkor az elme nem zavar többé, mert amikor énekelsz, akkor az elme csak nehezen képes gondolkodni, és a negativitás sem tud eluralkodni rajta.
Tehát hangoztasd az isteni neveket akárhol is vagy! Akármit is csinálsz, tartsd az elméd Istenre irányulva- ez segít megnyitni a szívedet. Az isteni nevek kántálása a legjobb módja az elme kontrollálásának. Vegyük akármelyik vallást! A kereszténység használja a rózsafűzért vagy a komboskinit. A hinduizmusban van a japa mala,a muszlimoknak a tasbih. Isten neve nagyon fontos, nagyon könnyű és nagyon egyszerű. Minek is komplikálni? Minek bonyolulttá tenni, amikor Isten megadta nekünk a legkönnyebb dolgot? A nevét kántálva közel érezheted magad hozzá.
De itt még nincs vége. Ez hasonlít ahhoz, mint mikor tudod, hogy van valami kincs valahol. Ismered a helyet, de vajon megjelenik a kincs, ha csak szólítgatod? „Ó, kincsem, gyere ki, gyere ki!” A kincs nem jön el hozzád, neked kell kiásnod. Mielőtt eléred, meg kell szabadulnod egy csomó kőtől és földtől. Ugyanez történik a spirituális úton is: egy csomó dologtól meg kell szabadulnod, mielőtt eléred a teljes egységet Istennel.
Az előbbiek viszont nem jelentik azt, hogy Isten távol lenne tőled. Ő mindig veled van, vár rád és azt mondja: „ébredj fel, és valósítsd meg magad - hiszen már a megvalósítás birtokában voltál, amikor megszülettél. Csak arról van szó, hogy az elme szennye korlátozza az önvalód. Kelj át ezen, énekeld Isten nevét, szeresd Istent, mert csak Ö tud téged feltétel nélkül szeretni. Ő az egyetlen, aki minden viszonzás nélkül ad neked. Próbálj meg elérni ehhez a Szeretethez, válj vele eggyé magad is! Vedd észre, milyen sok szeretet van benned, és terjeszd magad körül! A Szeretetet nem lehet elzárni. Ezen a módon Isten eszközévé válsz, és benned tükröződik vissza. Rajtad keresztül cselekszik. És akkor rájössz, mi a küldetésed." (bef.rész) Sri Swami Vishwananda