2019. november 29., péntek

Mahavatar Babadzsi Emléknap, November 30.




November 30.-án szombaton, du. 4 – 6 h, Budakeszi

Mahavatar Babadzsi a halhatatlan jógi, aki 5000 évvel ezelőtt jelent meg a Földön és ma is a Himalájában él. Paramahamsza Vishwananda Guruja és Dzsagatguruként ismert, ami azt jelenti a guruk Guruja. Mahavatar Babadzsi Napját november 30.-án  tartjuk, megünnepelve a Bhakti Marga és az emberiségért tett szolgálatát. Ezen a napon tett ígéretet Babadzsi arra, hogy a  Földön marad, segítve az emberiséget a megvilágosodáshoz vezető úton. Mahavatar Babadzsi  minden Kriya Mesterrel személyesen együttműködött, hogy a különböző koroknak megfelelő Kriya Yoga technikát adja át. Mahavatar Babadzsi és Paramahamsza Vishwananda Kegyelméből  a világ megkapta az Atma Kriya Yogát*, ami segít megébreszteni a gyakorlóban a bhaktit.  A bhakti által Istenhez fűződő személyes kapcsolatunk erősödik, amit az örök szeretet hat át.


Programunkból: Babadzsi 108 neve, meditáció, közös mantrázás és Bhajan éneklés, beszélgetés, megemlékezés.

Helyszín: Budakeszi, Sugár u. 4925 hrsz.

Érdeklődni lehet
Szarvas Ildikó 06 70 531 4990

Részvételi díj
A részvétel nem belépődíjas, de a költségek fedezésére adományt elfogadunk.


*Atma Kriya Yoga tanfolyamokat rendszeresen szervezünk Budapesten és igény szerint más városokban is. Legközelebbi  intenzív AKY tanfolyam Budapesten 2020, január 25.-26.-án lesz!

A Spiritualitás mint lehetőség | Bölcseletek a Mestertől


"Tegnap feltette valaki a kérdést, hogy mi az, ami a leginkább meghökkent engem? Először is az emberi butaság, ami leginkább meghökkent. Másodsorban pedig az, hogy milyen gyorsan változnak az emberek. Meglepő, hogy az egyik pillanatban ilyenek, a másik pillanatban pedig teljesen másak lesznek. Az egyik pillanatban még azt mondják, 'Ó, szeretlek téged, szeretlek!', a másik pillanatban már meg sem akarnak ismerni. Ezt nevezzük képmutatásnak. És ezek az emberek azt hiszik, hogy nagyon sokat érnek el ezzel, pedig nem, semmire sem jutnak vele. Kivel szemben vagy hipokrata? Magaddal szemben! Ki a vesztes ebben? Te magad, senki más. Isten semmit sem veszít. Érdekes, nem?Szomorú  látni, hogy ilyenek az emberek. Mert felajánlod nekik a lehetőséget, mint ahogy tegnap elmeséltem a történetet a lányról. Felajánlod a lehetőséget az embereknek, ha elfogadják, nagyot fejlődnek. Ha nem fogadják el, ki lesz a vesztes? Ők maguk. Mert nem tudod hogy ez a lehetőség mikor jön el ismét! Mert ezt a lehetőséget csak egyszer kapod. Ez olyan mint, valaki fut, és, az élet szalad és gyorsan kell futnod, gyorsan, gyorsan, gyorsan. Egy folyóson futsz végig, ami telen van ajtóval, de csak egy ajtó van, ami nincs zárva. Vissza nem mehetsz. értitek? Tehát csak egy ajtó van nyitva. Te pedig futsz. mint a focisták. Az a feladatod, hogy minden egyes ajtót tolj be miközben futsz. Mi történik? Futsz és csak futsz, közben tolsz egyet mindegyik ajtón. Ez sem nyílik, meg  ez sem nyílik, meg ez sem. Mi történik? Elszalasztod a lehetőséget, amikor is tolsz egy ajtón, ami kinyilik, de te csak szaladsz tovább. Ezért hát a lehetőség csak egyszer adatik meg. Nem tudhatod, hogy hány életre lesz szükséged ahhoz, hogy megint  megadassék ez az alkalom."