2019. április 6., szombat

Atma kriya Yoga intenzív tanfolyam, 2019, április 13.-14.

Mahavatar Babadzsi és Paramahamsza Srí Szvámi Vishwananda egy olyan jógarendszert adott át a világnak, ami segít felébreszteni bennünk a feltételnélküli szeretet képességet, a Bhakti-t, az odaadást. Az Atma Kriya jóga technikájáról az alábbi honlapon olvashatsz: bhaktimarga.hu

A következő Atma Kriya Jóga tanfolyam 2019, április 13.-14.-én lesz  Budapesten. Részletes információkat lásd a plakáton illetve keresd az oktatót:

Márta Padmakshi, padmakshi108@gmail.com
Mindenkit szeretettel várunk!
"Amikor mélyen magadban azt érzed, hogy nem vagy elégedett, amikor azt érzed, hogy szíved vágya nem teljesült, akkor a vágy tovább él benned. A vágy újra meg újra előjön, a kívánságok véget nem érnek, ezt fájdalom követi és szenvedés. Addig, amíg vannak kívánságaid - ami természetes -, addíg amíg véges dolgokra vágysz, természetes, hogy szenvedni fogsz. Ki akar szenvedni? Van aki tényleg szenvedni akar ebben a világban? Senki sem akar szenvedni, még az sem, aki öngyilkosságot követ el. Miért lesz valaki öngyilkos? Mert menekülni akar a szenvedés elöl. Van aki Istenhez imádkozik, reggeltől estig meditál. Mit gondolsz, miért teszi? Hogy kilépjen a világ szenvedéséből. Tehát az élet célja, hogy boldogok legyünk, hogy elérjük az örök boldogságot. S az emberiség ezért van itt. A többi csak másodlagos. De manapság az emberek Istent tették a második helyre, sőt a harmadik helyre, miután a világi dolgok beteljesülése vált oly csodálatossá, hogy így ez vált fontossá! A szenvedés csodálatos ruhát ölt, s így könnyen csapdába esel. S abban a pillanatban, ahogy belekerülsz, ő boldog. A Maya Dévi-nek (istennő) nagy hatalma van, mert mindenki beleesik a csapdájába. Még a szentek is, de ők tisztában vannak életük céljával. A jógik, a szadúk, azok, a megvilágosult emberek ismerik a céljukat, ők tudják hogy mit akarnak. Felismerik, hogy mi a valós és tisztában vannak, hogy belül mire vágynak. Mi a valóság?  Megmutatni magadnak, hogy mi az, amit igazán akarsz, amit a szíved akar; mélyen befelé hallgatni, hogy megszabadulj a világ szenvedésétől. Nem arra gondolik, hogy meg kell halnod. Jivan Mukti-vá válhatsz (jiva mukti az, aki még földi élete során megvilágosodik - a ford.megj.) Élhetsz ebben a világban, de ugyakkor légy a világ része, s így fogsz tudni szert tenni boldogságra. Fel fogod fedezni ezt az érzést, élvezni fogod és ismerni. Ahhoz, hogy ezt elérd, ennek számos módja van. Az imádság segít elcsendesíteni az elmét. A bhajan éneklés áldásban részesít; amikor énekelsz, megfeledkezel magadról és ez segít hogy kifejleszd magadban a bhakti-t (ami önátadást, odaadást jelent- ford. megj.). De még ez sem a beteljesülés. A végső beteljesülés erejére a meditáció által tehetsz szert. " Sri Swami Vishwananda

Tavaszi Navaratri ünnepe ma kezdődik

Tavaszi Navaratri 2019, április 6.- 14.
Az Istenanya a teremtő energiát, a shaktit jelenti. Ez az energia teremtette a Világmindenséget és ez az energia tartja fenn. 
Navaratri szanszkrit szó, jelentése  Nava = kilenc és Ratri = éjszakák. A kilenc éjszaka során az Istenanya különböző aspektusait ünnepeljük.

Az ünnepség alatt az Anyai Szeretet sokrétűségét emeljük ki.


Hogyan szeresd magad alázattal - Bölcseletek a Mestertől


"Tudjátok az önszeretet az nem az ego. Nem! A szeretet jelenlétében az ego nem létezik. Az önszeretet elfogadást jelent, azt, hogy elfogadod, ahogy Isten teremtett téged. Ha tehát elfogadod magad, akkor hogyan lehetnél büszke? Tudjátok, az igazi szeretetben nincs helye a büszkeségnek vagy az egonak. Nem tudjátok azt mondani (Gurudzsi eljátsza) 'Oh, szeretem önmagam!' Ezt csináljátok, amikor azt mondjátok, hogy 'Szeretem önmagam!'? Nem, úgye? Ez egy érzes, ami benned van. Nem fogsz felakasztani egy képed magadról és imádni azt. (Gurudzsi eljátsza) 'Nézd, milyen gyönyörű vagyok! Nem, nem magamról beszélek...a kérdést válaszolom meg. Nem, ezt senki sem teszi. Bármennyire is egoista legyen valaki, nem fog egy tükörrel sétálgatni és magát nézegetni benne. Tehát ez nem valami külső dolog. Amikor azt mondom, hogy 'szeresd magad', azalatt azt értem, hogy szeresd magad, amilyen vagy. Nagyon gyakran az emberek nem fogadják el magukat. Könnyű valaki mást elfogadni, mert szereted a másik embert. Mit szeretsz benne? Szereted a tulajdonságait, szereted a külsejét...de amikor rólad van szó, mindig talász valamit, ami miatt elítéled magad...O, én nem vagyok elég jó, nagyon rossz vagyok és ehhez hasonlók. De hogy szerethetsz valaki mást, anélkül hogy benned lenne a szeretet, anélkül hogy elfogadnád magad. Ezt jelenti, amit mondtam. Először is tanuld meg elfogadni önmagad, amilyennek Isten teremtett, amilyennek megalkotott. Nem baj! Van hogy vannak benned rossz tulajdonságok, de azzal hogy elfogadod önmagad, ezek a rossz tulajdonságok elkezdenek változni és átalakulni. De ha folyamatosan önmagad ellen vagy, soha sem leszel képes változni. Ez ennek a titka. Önmagadat szeretni annyi, mint elfogadni önmagad. És ezzel veszi kezdetét a transzformáció. És akkor meg fogod tapasztalni, ahogy változol és az emberek körülötted is változnak, minden egészen más lesz. Mert tudjátok az emberek manapság olyanok akarnak lenni, ahogy más emberek ezt elvárják tőlük. Visszatérve az előbb feltett kérdésre, az emberek mindíg mások elismerését keresik. Sokszor nem kapják ezt meg. Ez mind hazugság és nem valós. Te mit akarsz? Ez a legfontosabb!"