2018. november 8., csütörtök

Paramahamsza Vishwananda meditációja Diwali Ünnepének alkalmából

Jai Gurudev Mindenkinek, Boldog Diwali* Ünnepet!

Az alábbi meditációt Paramahamsza Vishwananda néhány évvel ezelőtt adta Diwali Ünnepének alkalmából:

‘Míg a mai napon lámpásokat gyújtunk a házunkban, végy magadnak időt, hogy belső lámpásaidat is meggyújtsd és ülj egy ideig csendben csukott szemmel.

Gyújtsd meg az első lámpást belül a szívedben és engedd, hogy a láng elégessen benned minden haragot, féltékenységet, amit a mai napig a szívedben őriztél és engedd ezeket feloldódni.
Gyútsd meg a második lámpást a szívedben és engedd, hogy a második lámpás lángja elégessen minden nem kívánatos mohóságot és vágyat... légy boldog és elégedett azzal, ami megadatott neked.
Gyútsd meg a harmadik lámpást és engedd, hogy eltávozzon minden bizonytalanság, amit az elméd az anyagi dolgokra vonatkozóan megteremtett: egyszerűen bízzál abban, hogy Isten életet adott neked és gondoskodni fog arról is, hogy meglegyen az, amire az életedben szükséged van.
Azután gyújtsd meg a negyedik lámpást és vidd el a fényt tested minden részébe. Engedd, hogy minden beteg sejt a testedben és minden betegség  elégjen. Érezd, hogy egészséges vagy, amint a fény eljut és bevilágítja minden szervedet.
Az ötödik lámpás kicsiben a Nap  és nem más, mint maga az Isteni Fény a tested középpontjában.  
Érezd a melegséget és a szeretetet az egész testedben. Érezd az egységet  Istennel,  engedd, hogy a szeretetet és a benned lévő melegség kiáradjon  a szemeden, a mosolyodon, a beszédeden keresztül és hagyd hogy egész nap ez a szeretet vezessen téged. Meg fogod tapasztalni, hogy mindenki akivel találkozol boldog és emelkedett lesz.  Ez a legnagyobb áldás, hogy mindenki, akivel talákozol, boldogabb lesz, miután találkoztál vele és ez viszonzásul téged is boldogabbá fog tenni. Minden reggel gyújtsd meg ezt az öt lámpást és  maradj pozitiv, bárhol is légy.’ -Paramahamsza Sri Swami Vishwananda

* Diwali a Fény Ünnepe, lásd korábbi bejegyzést