2017. január 1., vasárnap

Paramahamsza Vishwananda januárban Budapestre látogat - programismertető

Nagy örömmel tudatjuk, hogy Paramahamsza Vishwananda 2017, január 22.-én Budapestre látogat és ez alkalomból Szatszangot és Darshant fog adni.
Szvámidzsi egész évben világszerte utazik, hogy Darshant (áldást) adjon, és a Bhakti (önátadás) üzenetét hirdesse. Ez az üzenet nagyon egyszerű: CSAK SZERESS! Ő az életét annak szenteni, hogy az emberek szívét megnyissa, és felébressze bennük a Feltétel nélküli Szeretet legbenső képességét. Olyan mély Szeretet ez, melyet az elmével nem lehet megérteni, és ez a kulcsa annak, hogy ráeszméljünk, kik is vagyunk valójában.
A Darshan szanszkrit kifejezés, a drsh szótőből ered, jelentése ‘látás’, isteni látomás. Ha egy Megvalósult Mester személyesen áld meg (Darshan), az az emberiség egyik legnagyobb ajándéka. Az a Szeretet, amit a Darshan során érzel, nem kívülről származó dolog. Ez a saját Isteni Mivoltod, melyet Te önmagad fedezel fel. Szvámidzsi azon képessége, hogy felébressze bennünk a belső Fényünket és Szeretetünket, hatalmas lehetőség számunkra. Alapvetően mozdít el minden korlátot, melyet ebben az emberi életben létrehozunk.

Mindkét programra  az alábbi linken kell regisztrálni. 

Szatszang / Darshan regisztráció


A regisztráció kötelező!

Mindenkit sok szeretettel várunk!
Bhakti Marga Hungary

Szvámidzsi újévi beszédéből

Szilveszteri tüzijáték
Szwámidszi Új évi beszédéből: Spirituális emberek úgy kezdik az évet, hogy Isten nevét kántálják. Sokan úgy tartják, hogy a spiritualitás unalmas, mert nem tudják, hogy az mennyi örömmel jár. Ahhoz hogy Istent elérjük, nem jelenti azt hogy nem lehetünk boldogok. Persze a boldogságnak többféle jelentése van. A világban megélt boldogság csak rövid ideig tart, az mindig véges. A spiritualitásban megélt öröm viszont örökké tart. Mert az itt megélt öröm és boldogság a földi életeden túl is el fog kísérni.Mert amikor Isten nevét zengeted, az áthatja lényedet, kihat az egész környezetedre. Csodálatos a mi családunk. Persze az úton magunknak is erőfeszitéseket tennünk. Ha elesel, állj fel, használd fel gyengeségedet arra, hogy erőfeszitésed által erőssé válj. Hogy teheted ezt meg? Hogy a gyengeségeddel szembe nézel. Öleld át azt. Még ha újra meg újra kudarcot vallasz. Ha tízszer elesel, tudd hogy tizenegyedszerre fel fogsz állni. Szwámidzsi itt egy történetet mesél, a példabeszéd tanulsága, hogy a spirituális úton, nem szabad, hogy megérintsem sem az ha bántanak és szídnak, sem pedig ha dícsérnek. Az egyetlen amire az utad során összpontosítani kell, az Isten és Isten neve. Mert ez ébreszti fel benned a szeretetet, az elmét felemésztő tüzet. Az akik a valóban a spirituálsi úton vannak, azok, akik igaz tanítványok átadják magukat Istennek, hogy ez a szeretet, a Mester szeretet ragyoghasson rajtad keresztül, hogy a benned szunnyadó isteni szeretet megébredhessen. Ezért nagyon fontos, hogy soha ne tekintsd magad gyengének és ne gyengítsd magad, mert a legnagyobb erő, maga Isten lakozik benned. Hari Bol! Tudd, hogy a Mester, hogy Guru mindig veled Van. Ez az, amit Krishna mondott a Bhagavad Gitában, azok akik átadják magukat nekem, azokról én gondoskodom.