2013. május 22., szerda

Bhu Devi - A Földanya - 2 napos Tűzszertartás a Földanya megsegítéséért


Ez évben május 24.-25. között kerül sor a Bhu Dévi Yagna-ra, arra a tüzceremóniára, amelyet Szri Szwámi Vishwananda minden évben a Föld bolygó megsegítéséért tart. Az alábbi mantrát 10.008-szor recitálják a résztvevők:
Om Sheem Hreem Kreem Shreem
Sri Devi Bhurmavatiye Namaha
Swaha
Szwámi elmondta, hogy ezt a mantrát lehet napjában 36-szor elmondani. Segít bennünket abban, hogy feladjuk az egonkat és a büszkeségünket, valamint segíthet abban, hogy anyagi és spirituális javakat szerezzünk.
Egy Darshan során Szwámiji a gondolatok erejéről beszélt: ".... Amikor negativ gondolatokat táplálunk, persze, hogy negativ dolgokkal fogunk szembesülni. Ha reggel már úgy ébredünk, hogy gondterhelten azt kérdezzük magunktól: ' Vajon mit fog már megint hozni ez a nap?', akkor persze hogy nem várhatjuk el, hogy aznap boldog pillanatokat éljünk meg. Sokkal jobb, ha a napjainkat örömtelien és kiváncsian kezdjük és ezt az életörömet kisugározzuk magunkból. Ha alapjaiban ezt a rezgést továbbítjuk magunkból, ezzel a bolygónk gyógyulásáért és pozitív fejlődéséért teszünk valamit. Ezzel gyógyítjuk a Földet és segítjük, hogy sugárzóvá váljék. Szwámiji többször is kihangsúlyozta, hogy a Világegyetem valamennyi bolygója közül a legszebbiken élhetünk, s hogy ehhez a szépséghez mi is hozzájárulhatunk, mégpedig úgy, hogy nem csak a külsőben teremtjük meg a szépet, hanem belül, önmagunkban is." Sri Swami Vishwananda