2016. szeptember 18., vasárnap

Gayatri Dévi és a Gyatri Mantra

Ezen a hétvégén kerül sor ismét a németországi Shree Peetha Nilaya Központban Gayatri Istennő tiszteletére tartandó 24 órás tűzceremóniára. Szri Szwámi Vishwanda a Gayatri Mantra jelentőségéről az alábbiakat mondotta:
 "Gayatri-t  a Védák anyjának tekintik. Ő az életet adó erő. Ő egy Mantra Devi, valamennyi Bija Mantra manifesztációja. Gayatri-t tekinhetjük Brahman női megfelelőjének és Ő egyben Raja Rajeswari Parama Shakti, a Világmindenség Anyja, az Isteni Erő megnyilvánulása."Ő nemcsak a Földet, hanem mind a három világot, tehát a szellemi világot és a mennyei birodalmat is átöleli. Ezért történik sok gyógyulás, ha ezt a Mantrát mondjuk. Mivel valamennyi Loka-t (világok) úralja, képes a Gayatri Mantra testet, lelket és szellemet gyógyítani, illetve azokat újra egyensúlyba hozni, hogy önnön valónk ismét szabaddá válhasson. 
Gayatri-t tekintik az egyike a legerőssebb mantráknak. Olyan erőteljes, hogy abban valamennyi Istenség Bija Mantrája benne van. Ezért még nagy Avatárok is, mint Krishna és Ráma, valamint szentek is zengették a Gayatri Mantrát. A bölcs Vishamitra avatta be Rámát a Gayatri Mantrába és amikor Allahabads közelében együtt időztek ott, ahol a három szent folyó, a Gangesz, a Yamuna és a Szaraszvati egybefolynak, Vishamitra Ráma fejére vizet öntve adta át Rámának a Shakti-t."