2012. december 21., péntek

2012-ről

Szwámiji egy korábbi beszédéből 2012-vel kapcsolatban: "Olyan sokan hiszik, hogy 2012-ben itt lesz a világ vége. Semmi sem fog történni. Miért összpontosítotok a félelemre? Mindig csak arra! Miért? 
Nézzétek, azért vagytok itt, hogy szabadon éljetek, hogy itt és most Istent megvalósítsátok és szabaddá váljatok! S mi történik, kergetitek a jövendőmondásokat. Ha nem 2012-ben következik be, akkor 2036-ban, vagy 2021-ben, vagy valamikor máskor. És ettől félelmben éltek. Ha pedig 2012-ben nem történik semmi, azt fogják híresztelni, hogy 'oh, nem történt meg, mert nagy szent emberek magukra vállalták, hogy megmentsék az emberiséget. De ez nem így van. Miért éltek aszerint, amit ezek a jóslások hiresztelnek? Miért nem tudtok egyszerűen csak élni, szabadon élni, félelem nélkül?
Foglalkozzatok a jelennel, legyetek a Mostban, Most legyetek boldogok, Éljetek Most ebben a pillanatban. Miért kell a jövő miatt aggódni? Inkább arról gondoskodjatok, hogy Őt elérjétek. Arra legyen gondotok, hogy mindent megtegyetek azért, hogy Istennel eggyé váljatok. Amiatt aggódni, ami nem a ti kezetekben van! - Miért fecsérelitek erre at időtöket? Sri Swami Vishwananda