2013. november 2., szombat

Legyünk egy család!

"Legyünk egy család! Ha megnézzük az emberiséget, a mód, ahogyan reagálnak, bizony nem jó látni. Itt az ideje, hogy a gondolkodásmódunkon változtassunk; azon, ahogyak Istent, mert sokan  mondják úgyan, hogy 'szeretem Istent', de igazából nem teszik. Ők csak Isten tulajdonságait szeretik, csak azt akarják magukévá tenni. Csak követelnek Istentől, mindent akarnak, de igazából nincs meg bennük a befogadás szándéka és nem  azt akaraják, hogy Isten megvalósuljon bennük. Ha pedig  az ember nem hajlandó megváltozni, akkor a természet (Mother Nature) fog változást hozni. Amikor mi nem vagyunk hajlandóak változni, úgy a természet reagál, s ez olykor fájdalmas, de ez azután meghozza a változást. 
Tanuljunk meg olyan alázatossá válni mint Krisztus. Tanuljuk meg őszintén egymást szeretni. Tanuljuk meg, hogy egységet alkossunk egymással. Legyünk egy család! Szanszkritül azt mondjuk: Vasudeva Kutumbakam, ami azt jelenti “az egész világ egy család". A béke először is benned kell hogy megszülessen, s rajtad keresztül eljut másokhoz, de ez csak úgy tud megtörténni, ha összetartotok (unity). Ha együttműködtök, együtt erősebbek vagytok. Amikor egymás ellen dolgoztok, akkor egymást gyengítitek.
Oh Úram, áldj meg engem a Szereteteddel,  és segíts, hogy mindenkit tudjak szeretni, és mindent, ami engem Hozzád közelebb visz." Sri Swami Vishwananda