2020. november 14., szombat

Ma ünnepeljük Diwalit, a Fény ünnepét

 

Jai Gurudev, fogadjátok szeretettel ezt a rövid meditációt Paramahamsza Vishwanandától a Diwali, a Fény ünnepének alkalmából. Nem csak ma, de minden nap lehet gyakorloni!


JAI GURUDEV ÉS BOLDOG DIWALI ÜNNEPET MINDENKINEK!


‘Míg az otthonodban ma fényt gyújtasz, szánj időt arra, hogy belsődben is gyújts meg néhány lápmást és behúnyt szemmel ülj csendben.

🪔

Gyújtsd meg az első mécsest a szívedben. Ha düh és félelelm van benned valaki iránt, engedd, hogy ez a fényben feloldódjon.


🪔🪔

Gyújtsd meg a második mécsest a szívedben, és engedd, hogy a nemkívánatos kapzsiság és vágyak elégjenek... légy boldog és elégedett azzal, amiben részesülsz.

🪔🪔🪔

Gyújtsd meg a harmadik mécsest és engedd hogy eltűnjön belőled minden, az anyagi helyzetedre vonatkózó bizonytalanság érzet, és hidd, hogy Istentől kaptad az életet és Ő egészen biztosan elegendőt ad.

🪔🪔🪔🪔

Gyújtsd meg a negyedik mécsest és vidd el a fényt tested minden részébe, engedd,hogy minden beteg sejt, vagy betegség elégjen benne.

Érezd, hogy egészséges vagy és vidd el fényt tested minden részébe és világítsd meg minden szervedet.

🪔🪔🪔🪔🪔

Az ötödik mécses a Nap miniatűrje, maga az Isteni Fény, világítsd meg vele tested középpontját és érezd egész testedben a melegséget és a Szeretetet. Érezd, hogy egy vagy Istennel, engedd, hogy ez a benned lévő melegség és Szeretet a szemeden, a mosolyodon, a beszédeden keresztül kiáradjon belőled. Érezd testedben az egész nap során ezt a szeretetet. Azt fogod érzékelni, hogy mindenki, akivel a nap folyamán talalkozol boldog és emelkedett. Ez a legnagyobb áldás, amikor bárkivel találkozol, az boldogabb lesz miután veled találkozott és cserébe ez téged még boldogabbá fog tenni. Gyújtsd meg ezt az őt mécsest minden reggel és vidd ki a világba ezt a pozitivitást, bárhová is mész."

☀️ Paramahamsa Sri Swami Vishwananda Vishwananda