2015. november 12., csütörtök

Az Atma Kriya Jógáról & tanfolyam Budapesten

Kérdés: a legtöbb jóga tradició nem fektet nagy hansúlyt a Bhakti-ra (devotion, odaadás), inkább az elme elcsendesítésére összpontositanak. Meg tudnád mondani nekünk, hogy az Atma Kriya miért követi ugyanazt a hagyományt, mint a Bhakti Jóga?
Szri Szwámi Vishwananda: Tudod, a mai korban az emberek inkább arra figyelnek, hogy vidámak és örömteliek legyenek, arra figyelnek, ami kifelé irányul. Kevesebb figyelmet szentelnek az Atma-ra (lélek). Pedig valójában ez a legfontosabb dolog! Míg technikák, - nem mondom, hogy azok nem jók, mint például Hatha Jóga, ami elsősorban a kifelé irányul, a  fizikai aspektusra és azon keresztül próbálja megérteni, ami pusztán az elmével felfogható. Kevésbé fokuszál az Atma-ra, amiről oly gyakran beszélünk, hogy nem a test vagyunk, hanem a lélek és ezt mutatja meg neked az Atma Kriya. S ezen van a főhangsúly, mert ha tényleg meg akarod valósítani inkarnációd célját és a megvalósulásra törekszel - mert a megvalósulás nem lehet csak egy szó, amiről beszélünk! Nem! Meg is kell hogy történjen! Fel kell hogy ébredj! De ha azt választod, hogy alszol, hát erre sokféle gyakorlat van. Csak kevés olyan gyakorlat létezik, ami az Atma-ról beszél.
Az emberek valójában szívesebben beszélnek arról, ami boldoggá és örömtelivé teszi őket, ami világi értelemben könnyen megérthető. Az Atma Kriya viszont feltárja elötted azt a mélységet, aki te valójában vagy! Ez a különbség a kettő között. Sri Swami Vishwananda

Atma Kriya Jóga Tanfolyam Budapesten, November 21-22.
A tanfolyam ára: Euro 120,- vagy annak megfelelő HUF. (Tartalamazza a 2 napos intenziv tanfolyamot, kézikönyvet, Shaktipath beavatást).
Helyszín: Szeretet Iskolája, Bp. Várna u. 22, www.szeretetiskolaja.hu
Program:
Szombat, November 21, 9.30 h – 17.30 h - Atma Kriya Jóga tanfolyam;
18.00 – kb. 19.00 h OM Healing (nyitott mindenki számára)
Vasárnap, November 22.-én 10 – 17 h Atma Kriya Jóga tanfolyam
A tanfolyamra való bejelentkezés: Thaly-Szabó Andrea, Mobil: 20/ 358 79 79
További információ közvetlenül az oktatónál:
    Böhm Márta Padmakshi
    Atma Kriya Jóga oktató
    Email: hungary@atmakriya.org
    Tel.: 0043/699 11 63 67 68
    www.atmakriya.org