2019. november 5., kedd

Mi a Szádhana, 2. rész

Minden, amit tiszta Szeretettel végzünk, az Bhakti, ami azt jelenti, ha a kezünket tiszta szeretettel és őszintén nyújtjuk Felé és hívjuk Őt, Ő el fog jönni. Lehet, hogy feltesszük magunkban a kérdést, hogy miért olyan nehéz ez? A vágyaink és a Karma miatt. Egész életünk során és előző inkarnációnk során rengetek vágyat és annak következményeit halmoztuk fel, amivel kifejeztük Isten felé, hogy mi más dolgokat is akarunk, nemcsak Őt. Azok a bizonyos szokások, lenyomatok és azok következmémyei, ezek amik visszatartanak bennünket.
Nagy Szeretet van bennünk, de ott az elme, ami befolyásolja. Az igazi Szádhana megköti az elmét és igy a mélyebb Szeretet kifejezésre juthat. Az igazi Szádhana magában hordozza Isten kegyelmét és lehetőséget nyújt a számunkra, hogy közvetlen kapcsolatba léphessünk Vele. Erősíti bennünk a Szeretetet és elcsendesíti az elmét. Minél inkább képesek vagyunk kifejezni a bennünk lévő Szeretetet, annál inkább fog az igazi Szádhana támogatni bennünket és segíteni abban, hogy felemeljen bennünket a feltétel nélküli igaz Isteni Szeretet megtapasztalára. Az őszintén végzet odaadó, komoly és rendszeres gyakorlás a kulcs a Szádhana sikeréhez. A legnagyobb hangsúly a gyakorlás minőségén van és mindenkit szeretnénk arra ösztönözni, hogy élvezze a Bhakti Marga Szádhanát.
A ‘Szádhana’ szó jelentése, az, ami a célodhoz közelebb visz. Ez több jelentésének az egyike. Az embernek ismernie kell és céljának tudatában kell lennie. Még akkor is, ha tudjuk, hogy minden arról szól, hogy 'Csak szeress!' Sokakban azonban nincs meg ezen egyszerű kifejezés iránti meggyőzödés, hit illetve bizalom. Elménkben tudjuk, de vajon képesek vagyunk-e ezt megvalósítani, megvan-e bennünk a tudás és teljes hittel ki tudjuk-e ezt jelenteni? Remélhetőleg sokan közületek igen. Végsősoron cselekedeteink világosan megmutatják, hogy miben hiszünk, mi az, amihez ragaszkodunk, és mi az igazi célunk. Azonban mindig tartsuk szem előtt, hogy miért gyakorolunk. Csak így válhat a gyakorlás életed és önmagad részéve. Csak így fogod akarni, mert ezzel önnön belsőd kifejezője lesz a gyakorlás.
Míg ide eljutunk, még ha hiányzik is belőlünk ez a hit, a Szádhana erre rá fog hangolni és el fog vezetni ide bennünket. A rendszeres gyakorlás lassan feltárja előttünk igazi célunkat. Ezért ad a Guru Szádhanát. Ő tudja, hogy hová kell eljutnunk és gyakorlatokat ad, hogy eljussunk oda. (folyt. köv.)

Nincsenek megjegyzések: