2024. május 20., hétfő

Az Úr Náraszimha földi megjelenésének napja

 


IRGALMAS VÉDELMEZŐ

Náraszimha Csaturdasi (más néven 'Náraszimha Dzsajantí') az Úr Nrszingadév megjelenésének napját ünnepeljük, aki bhaktáinak legkönyörületesebb védelmezője. Bár ugra (vad) formájában kegyetlennek tűnik, valójában Ő a legkedvesebb mindazok számára, akik átadják magukat neki. Nrszingadév helyreállítja az egyensúlyt, megszüntet minden sötétséget és megtisztítja az elmét a negativitástól. A világnak szüksége van az Ő energiájára, kegyelmére és erejére.
Az Úr Náraszimha a Legfelsőbb Úr, Nárájana félig ember-félig oroszlán avatárja. Bhaktája iránti szeretetből egy kőoszlopból lépett ki, hogy megvédje a négyéves Prahaladot démonkirály apjától, Hiranyakashipu-tól. Bár megnyilvánulása mindössze hat órán át tartott, kilenc különböző aspektust öltött magára. A Bhutabhrteshwarnath Mandirban (Shree Peetha Nilaya Ashram, a Bhakti Marga nemzetközi központja) mindegyiket láthatod.
Az Úr megmutatja az Ő erőteljesebb formáját és ezt az ugra (vad) formáját, hogy megölje a bennünk lévő haragot, büszkeséget, egoizmust, megmutatva, hogy Ő mindezek felett áll.

Nincsenek megjegyzések: